SHARE
SHARE

North Devon House

Our client purchased a barn that had been poorly converted about 30 years ago. It was at this time divided with a separate annexe, resulting in a disjointed layout and the living accommodation split over two levels.

  • Our brief was to not only restore and enhance the quality of the existing building but to rationalise the internal layout whilst maximising the views by linking the house with the surrounding landscape.
  • The final scheme provides sleeping accommodation on the lower level linked with the gardens and a large open plan living space at first floor opening on to an integrated south facing balcony. By cleverly rationalising the structure we have been able to increase the outlook towards the panoramic sea views from the first floor accommodation.
  • The scheme was awarded  Highly Commended at the 2014 LABC Building Excellence Awards for Best Extension or Alteration to an Existing Home

CONTRACTOR

GKA Developments

BUILD TYPE

Alterations and Extension

LOCATION

Welcombe, Devon

Services Used

RIBA Full Service and Planning Consultancy Architects in Devon