SHARE
SHARE

Mallards View, Devon

The concept for this dwelling grew from the relatively tight confines and steep topography of the site with space being at a premium.

  • The design takes full advantage of a steep site with narrow depth and delivers modern spacious accommodation over three floors, with level outdoor amenity spaces incorporated at each level.
  • The building combines a common palette of materials and detailing which reinforces the character and qualities of the development in context with its surroundings.
  • The careful choice and selection of materials in the façade breaks up the scale and mass of the building with the overall impression being a structure that subtly climbs up the hillside stepping in and out as it goes and dissolving away at its higher climbs.
  • Mallards View not only forms an attractive modern home but also delivers a clever design solution to a very difficult site to develop. It benefits from a south facing aspect  and offers fabulous panoramic views overlooking the Kenwith Valley Nature Reserve and townscape beyond.

CONTRACTOR

Connoisseur Developments (UK) Ltd

BUILD TYPE

New Build

LOCATION

Bideford Devon

Services Used

Planning Consultancy and Building Regulations Architect in Devon, Trewin Design Architects